Logo Logo
Zwilling Enfinigy varič sous vide, biely
Zwilling Enfinigy varič sous vide, biely
Krátky popis Vo zľave produkt Zwilling Enfinigy varič sous vide, biely od výrobca Zwilling u nás nájdete takmer zadarmo za 149,83 €.
Obvyklá cena
  • 149,83
Výrobca/Značka
Zwilling
EAN 4009839546709
Hodnotenie
Do nedávnych čias bola príprava pokrmov metódou "sous vide" určená iba pre skúsených šéfkuchárov. Vďaka ponornému ohrievaču Enfinigy nemeckej značky Zwilling však môžete tento spôsob využiť aj vo vašich domácnostiach. Sous vide ohrievač Enfinigy v kompaktnom modernom dizajne je vybavený LED dotykovým displejom na jednoduché ovládanie, praktickým časovačom a svorkou na ľahké umiestnenie na okraj hrnca. Funkčná časť z odolnej nehrdzavejúcej ocele určená na ohrev vody má okrem vyznačenia miery ponoru aj zabudovaný senzor na minimálne a maximálne zaplnenie vodou. Turbína v jej vnútri potom zaisťuje stálu cirkuláciu vody. Plášť prístroja je navyše vodotesný. Varič samotný má chladnú Cool-touch rukoväť, je teda bezpečný a energeticky úsporný. Čo je varenie metódou sous vide?. Ide o varenie vakuovaných potravín vo vodnom kúpeli udržiavanom pri stálej teplote, pri ktorej sa zachovávajú výživové hodnoty potravín. Na vákuovanie sa používajú kvalitné potraviny a opakovane použiteľné vrecúška uzatvárateľné na zips, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Vďaka tomu, že suroviny neprichádzajú do priameho kontaktu s vodou a varia sa vo vlastnej šťave, ponechávajú si svoju pôvodnú farbu, majú výraznejšiu chuť a sú šťavnatejšie. Mäso je krehké, ale pritom pevné, zelenina al dente. Metóda sous vide je jednoduchá a navyše zaisťuje dokonalé výsledky varenia. Sú pre ňu dôležité dva faktory: teplota suroviny v jej jadre a čas potrebný na jej uvarenie. Záleží na tom, akú potravinu chcete pripravovať. Ryby sa varia napríklad pri teplotách medzi 41 a 65 ° C, hovädzie mäso pri teplotách medzi 60 a 65 ° C, bravčové mäso, hydina či divina potom medzi 50 a 75 ° C. Ovocie a zelenina vydržia 65 až 85 ° C. Strukoviny a obilniny sa zase varia pri teplotách blízkych varu. Čo potrebujete, aby ste mohli variť ako v michelinskej reštaurácii?. Na optimálnu funkčnosť variča sous vide Enfinigy potrebujete väčší hrniec s objemom 6–20 litrov, vakuovacie vrecúška Fresh & Save, ktoré odolávajú i vysokým teplotám, a vakuovaciu pumpu z rovankej kolekcie. Pri istej zručnosti si vystačíte iba s vákuovacími vreckami, z ktorých vytlačíte vzduch, ale to sa nemusí vždy podariť na 100 %. Namiesto uzatvárateľných zip-lock vrecúšok môžete pre sous vide používať aj sous vide vrecúška so silnými švami, plastovú potravinársku fóliu či zaváracie poháre. Pri všetkých plastových produktoch je potrebné kupovať kvalitné produkty určené na styk s potravinami a vhodné na varenie vo vysokých teplotách. Vákuované potraviny vložíte do nádoby, na tú nasadíte ohrievač Enfinigy, nastavíte čas a teplotu a prípadne dolejete vodu do hrnca. Pokiaľ chcete dosiahnuť lahodnú chuť pečienky či grilovaného mäsa, môžete mäso ešte opiecť v rúre, na grile či grilovacej panvici. Získate čas a zbavíte sa stresu. Pri varení nemusíte toľko organizovať čas a aj nejaký navyše ušetríte. Zbavíte sa nepríjemných pocitov, či sa vám podarí mäso správne prepiecť, alebo či jedlo nevychladne dovtedy, keď príde rodina. Pokiaľ čakáte hostí na nedeľné grilovanie, mäso si v pokoji v piatok večer vložíte aj s marinádou či korením do vákuovacích vrecúšok a necháte cez noc variť pri nízkej teplote. Keď prídu hostia, iba mäsko vložíte na gril a pekne opečiete, aby bolo zlatisté podľa vašich predstáv. Hostia meškajú? Nič to! Stredne urobený steak zostane stredne "prepečený", aj keď by zostal vo vode o dve hodiny dlhšie. Vďaka ohrievaču Zwilling Enfinigy získate istotu, že je mäso vo vnútri správne šťavnatéa uvarené aj v jeho jadre, a to bez ohľadu na jeho hrúbku. Mäso dokonca nestráca ani svoj objem. Teplota vody, v ktorej pripravujete potraviny, či už ide o mäso, rybu, zeleninu alebo ovocie, nikdy nepresiahne bod varu. Nehrozí tak prevarenie alebo spálenie vašich surovín. Výhody varenia metódou sous vide pomocou ohrievača Zwilling Enfinigy. Ideálne na kontrolované varenie v časovom predstihu – vhodné na prípravu kvalitného mäsa, rýb, zeleniny či ovociaPomalé varenie metódou sous vide uchováva vitamíny a iné výživové látky, aj farbu potravínVždy dokonalé výsledky - nedochádza k prevareniu, rovnomerné prevarenie mäsa od jeho okrajov až k streduPre chrumkavú kôrku či vôňu pečienky je možné následne opiecť na panvici, grile či v rúreKompaktný elektrický prístroj s dĺžkou 32 cm a celkovou šírkou 8,5 cm (aj so svorkou)Nepotrebujete varnú platničku, iba elektrickú energiu a prípadne grilIntuitívne LED dotykové ovládanie (skryté v off režime pre čistý moderný dizajn)Funkcia časovača nastaviteľná po jednej minúte, od 1 minúty do 99:59 hodínPoužiť môžete na akomkoľvek mieste v dosahu elektriny, čím uvoľníte miesto na platničkeMožno použiť na akýkoľvek hrniec v kuchyni s objemom 6 až 20 litrovRozsah ohrevu 25 až 90 ° C, pri teplotách 40-70 ° C stabilita teploty +/- 0,1-0,2 ° COdnímateľné časti a hygienický bezškárový povrch na ľahké čistenie Technické špecifikácie:. artikel: 53102-800príkon: 1200 Wnapätie: 220-240 Vfrekvencia: 50/60 Hzfarba: bielamateriál: nehrdzavejúca oceľ, plastturbína z nehrdzavejúcej ocelehmotnosť: 1,26 kgrozmery: šírka 5 cm, 8,5 cm so svorkou, dĺžka 32 cmdĺžka prívodného kábla: 0,7 m.
Farba biela
Ďalšie produkty od výrobcu Zwilling
Ďalšie produkty v kategórii Uskladnenie